Scroll Top

Stigla je nova verzija svima poznatog AI alata – Što nam donosi GPT-4 Turbo?

gpt4

OpenAI, plaćenim je ChatGPT korisnicima omogućio korištenje novog „GPT-4 Turbo“ AI alata. Tvrtka je objavila vijest na X, objašnjavajući da ova verzija modela dolazi s poboljšanim mogućnostima glede matematike, logičkog razmišljanja, kodiranja i pisanja. Govoreći konkretno za njegove vještine pisanja, tvrtka navodi da će ovaj model “biti izravniji, manje opširni i koristit će više razgovornog jezika.”.

Dolazak velikih nadogradnji sustava koji pokreće ChatGPT saznali smo još u studenom tijekom najave GPT-4 Turbo modela. GPT-4 Turbo tako može primiti šest puta više stranica teksta — 300, u usporedbi s prethodnih 50. S obzirom na širinu pruženih informacija, ovo proširenje moglo bi značiti složenije upite, kao i odgovore.

Ova najnovija verzija GPT-4 prihvaćat će slikovne upite te zahtjeve za pretvaranje teksta u govor, a omogućit će i bolju integraciju s alatom DALL-E 3, odnosno alatom za generiranje vizualnog sadržaja. Padajući izbornik koji je ChatGPT Plus koristio za prebacivanje između drugih OpenAI aplikacija poput DALLE-3, povlači se iz upotrebe. Sada će ChatGPT odrediti kakvu vrstu izlaza trebate – na temelju vaših upita.

Ova nova verzija GPT modela trenirana je na informacijama do prosinca 2023. godine, što uz njegove nove mogućnosti razumijevanja, obećava i bolje te relevantnije odgovore ovog AI alata.

Imate dodatnih pitanja o ovoj temi? Stručnjaci Centra za sigurniji Internet vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice na besplatnoj i anonimnoj liniji Centra dostupnoj na broju 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

Powered by A1 Hrvatska.