Vijesti

25 i 26. studenog 2020. sudjelovali smo na online Forumu…

Ovaj mjesec obilježava se 8. Europski mjesec kibernetske sigurnosti (ECSM),…

Mentalno zdravlje važna je sastavnica naše subjektivne dobrobiti te se često zaboravlja kako psihičko zdravlje utječe na zadovoljstvo našim životima.
Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland osmislile su vodič sa smjernicama za organizacije informacijske industrije koji žele ulagati svoje resurse u borbu protiv seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece u online svijetu. Vodič, u obliku preporučenih principa postupanja, razvijen je u suradnji s vodećim online kompanijama kao što su Google, Microsoft, Facebook, Twitter, Snapchat i Roblox.
Većina se nas pomirila s činjenicom da živimo, radimo i učimo online pri čemu se offline aktivnosti nisu zaustavile samo za državne službe, ekonomiju, trgovinu, već i za one male ljude – našu djecu. Zatvorivši škole i vrtiće, život se okrenuo naopačke za preko 1,5 milijardi djece diljem svijeta koja sve više vremena provode u online svijetu. Upravo o toj novoj dimenziji naše stvarnosti postoje virusi koji ne poznaju nacionalne, etničke, vjerske niti bilo koje druge granice.
Puno ste se puta susreli s riječima „Trebaš paziti što radiš na internetu!“ ili „Budi oprezan!“. No, niste sigurni što znače takve upute. Nudimo vam savjete kako da pazite na svoju sigurnost!

Javljamo se s jednom odličnom vijesti koja uključuje 10 novih dobitnika nagrada!

Za početak Vam želimo čestitati što ste baš Vi osvojili…