Scroll Top

Centar za sigurniji internet održao je trening za stručnjake “Umjetna inteligencija, videoigre i cyberbullying – kako raditi na sigurnosti djece?”

WEB VIJESTI

Danas je imperativ biti u toku s digitalnim trendovima i izazovima, a posebno kada su u pitanju djeca i njihova sigurnost na internetu. Centar za sigurniji internet održao je 22. travnja 2024. trening za stručnjake: Umjetna inteligencija, videoigre i cyberbullying – kako raditi na sigurnosti djece?, od 11:00 do 14:00 sati u ulici Gajeva 2/b u Zagrebu, u novom zagrebačkom prostoru CSI-ja. Voditelj Centra i osnivač, Tomislav Ramljak, zajedno s socijalnom radnicom Teom Čičić te voditeljem stručnog prijediplomskog studija multimedijske produkcije na Sveučilištu Algebra, Predragom Šukom, podijelili su svoja znanja i uputili prisutne u aktualnosti i primjere iz prakse.

Trening je bio namijenjen stručnjacima koji rade s djecom, uključujući psihologe, socijalne radnike, socijalne pedagoge, logopede, edukacijske rehabilitatore te stručnjake koji djeluju u odgojno-obrazovnom sustavu, sustavu socijalne skrbi i slično. Razmatrane su konkretne situacije elektroničkog nasilja, pružajući primjere kako djelovati u radu s djecom, zaštititi žrtve i podržati počinitelje. Raspravljalo se o nasilju u videoigricama i odstupajućem ponašanju, te utjecaju umjetne inteligencije na sigurnost djece na internetu. Sudionici su imali priliku razvijati sposobnost prepoznavanja, reakcije i pružanja podrške u digitalnom okruženju.

Nadamo se da će stečena znanja i vještine pomoći svakom sudioniku da aktivno doprinese stvaranju sigurnijeg online okruženja za djecu. Nastavimo raditi zajedno kako bismo osigurali da svako dijete može slobodno i sigurno istraživati digitalni svijet.