Scroll Top

Centar za sigurniji internet otvorio prvo savjetovalište u Zagrebu

otvoreno csi savjetovalište naslovna

Digitalno doba nam postavlja brojne izazove koji se tiču sigurnosti i privatnosti djece i mladih na internetu, a time nastaje veća potreba za stručnom pomoći. Dobre vijesti zato stižu iz Zagreba gdje smo danas otvorili prvo savjetovalište Centra za sigurniji internet uz podršku partnera A1 Hrvatska.

Djelovanje Centra za sigurniji internet kroz #BoljiOnline platformu dobilo je još jednu dimenziju, tako da će rad savjetovališta u Zagrebu, koje se nalazi u srcu Zagreba, samom centru na adresi Gajeva 2b (iznad A1 Centra) biti usmjeren na pružanje podrške djeci i mladima te stručnjacima i roditeljima koji su potrebi za savjetom o sigurnom i odgovornom korištenju interneta, ali i u slučajevima cyberbullinga.

Radno vrijeme savjetovališta je svakim radnim danom od 08:00 do 16:00, osim kada je tim na terenu. U tom slučaju, stručnjaci će vam biti dostupni putem helpline linije 0800 606 606.

Otvorenje našeg savjetovališta pratila je i press konferencija na kojoj su riječ imali pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, predsjednik Centra za sigurniji internet Tomislav Ramljak, kreatori sadržaja Marco Cuccurin i Nika Pavičić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja u A1 Hrvatska Iva Ančić te direktorica korporativnih komunikacija u A1 Hrvatska Dubravka Štefanac Vinovrški. U završnom dijelu programa, mikrofon je predan našoj socijalnoj radnici Ani Veočić koja je istaknutim osobama u ime Centra za sigurniji internet dodijelila nagradu LAJK ZA.

Cijeli je događaj naglasio važnost otvorenja takvog savjetovališta kada se uzme u obzir da CSI 2023. zaprimio 300 % više poziva građana kojima su bile potrebne određene smjernice za zaštitu djece od opasnosti na internetu. Uz to predstavljena je i suradnja s MoodMedia agencijom koja pokreće prvu akademiju o odgovornom korištenju tehnologija i sadržaju na društvenim mrežama – Gen Z Akademiju. Projekt prati podrška A1 Hrvatska, ali i našeg Centra za sigurniji internet.

Jačanje naše misije kroz #BoljiOnline inicijativu ostvarit ćemo i prikupljanjem donacija putem platforme Čini pravu stvar powered by A1 Hrvatska.

Na platformi će se skupljati donacije kojima će se omogućit djelovanje mobilnih timova stručnjaka našeg Centra, a koji će odlaziti pružati stručnu pomoć u ona mjesta gdje je takva vrsta pomoći nedostupna u pogledu negativnog aspekta online svijeta. 

Kraj press konferencije bio je usmjeren na uručivanje nagrada, a to su LAJK za odgovornost koju su osvojili Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb, LAJK za odgovorno izvještavanje koju je osvojila Glorija Peranić koja stoji iza profila @edukatorica.za.odgoj, LAJK za digitalno odgovornog roditelja koju je osvojila pjevačica Franka Batelić i LAJK za promicanje odgovornosti na internetu je osvojila pravobraniteljica za djecu, Helenca Pirnat Dragičević.

Posebna nagrada uručena je za izniman doprinos i angažman u području zaštite djece, a riječ je o Marijani Zagorac, koordinatorici medijske strategije, gejminga i sponzorstva u A1 Hrvatska.