Scroll Top

POZIV ZA STRUČNJAKE U OBRAZOVANJU

bik-naslovnica

Kao skupina koja je svakodnevno u direktnom kontaktu sa djecom i mladima- nastavnici, stručni suradnici škole te ostali stručnjaci u obrazovanju ključni su u oblikovanju sigurnijeg interneta.

Platforma Better Internet for kids (BIK) u Ožujku je otvorila pozive za sudjelovanje na dvije aktivnosti namijenjene stručnjacima u području obrazovanja. Prenosimo vam njihove pozive te vas potičemo da budete dio stvaranja pozitivnog digitalnog okruženja djece i mladih.

BIK MOOC ONLINE TEČAJ


Počevši od ponedjeljka, 11. ožujka 2024., otvara se novi BIK MOOC (masovni otvoreni online tečaj) u trajanju od 4 tjedna, namijenjen nastavnicima i drugim obrazovnim stručnjacima.

Cilj ovog tečaja je pružiti ključne informacije za razumijevanje inicijativa koje oblikuju digitalna iskustva djece i mladih.

Tečaj će obuhvatiti informacije o tome kako nastavnici i škole mogu pomoći u zaštiti i promicanju dječjih prava u digitalnom svijetu, kako obrazovanje može djecu i mlade opremiti potrebnim vještinama i kompetencijama za Digitalno desetljeće, te koje su metode za poticanje svih mladih na aktivno sudjelovanje u oblikovanju boljeg i sigurnijeg interneta.

Saznajte više i prijavite se na European Schoolnet Academy.

BIK TEACHERS VOICE PANEL – GLAS NASTAVNIKA


Krajem prošle godine, BIK je objavio poziv za učlanjivanje u novi panel za razmjenu mišljenja učitelja, a s ciljem prikupljanja ideja, inicijativa i resursa. U nastojanju da stvore veću i raznovrsniju skupinu nastavnika, potiču sve nastavnike zainteresirane za temu da pošalju svoju prijavu.

 Članove panela se također može periodično pozvati da zastupaju u BIK savjetodavnom odboru, godišnjem forumu za sigurniji internet (SIF), fokusnim grupama projekata i radnim grupama (o temama poput zaštite mladih potrošača i provjere dobi), te konzultacijama o pitanjima sigurnosti na internetu.


Oni koji su zainteresirani za prijavu u panel trebaju ispuniti kratki online obrazac, uključujući kratku izjavu o motivaciji i sažetak relevantnog iskustva.

Imajte na umu da za sudjelovanje u ovom pozivu nastavnici trebaju:

  • Biti aktivno zaposleni u nekoj zemlji EU.
  • Aktivno predavati djeci i mladima u predškolskom, osnovnom ili srednjoškolskom obrazovanju
  • Imati razvijenu svijest o pitanjima sigurnosti na internetu i medijskoj pismenosti.
  • Biti sposobni jasno izraziti ideje i mišljenja na engleskom jeziku, i pismeno i usmeno.

Saznajte više i prijavite se na BIK Teachers voice panel.