Scroll Top

Agencija za elektroničke medije objavila je preporuku o zaštiti privatnosti maloljetnika

aem-nasl

Obzirom na propuste u zaštiti prava i interesa djece tijekom medijskog izvještavanja o maloljetnicima, Agencija za elektroničke medije (AEM) objavila je preporuku o zaštiti privatnosti maloljetnika u elektroničkim medijima.

Njihovo Vijeće za elektroničke medije ističe kako se pri izvještavanju o brakorazvodnim parnicama javnih osoba, od strane pružatelja medijskih usluga i elektroničkih publikacija, često ugrožava privatnost i dobrobit maloljetnika oko čijeg se skrbništva stranke spore.

Pozivajući se na Opću deklaraciju o ljudskim pravima te Konvenciju o pravima djeteta, medijske se dionike poziva da svoja izvještavanja prilagode potrebama zaštite privatnosti i dobrobiti maloljetnika te da izbjegavaju iznošenje detalja iz privatnog života i obiteljskih odnosa maloljetnika i obitelji.

Za sigurnost i zaštitu prava djece odgovorni smo svi, stoga vas potičemo da se i kao građani koji nisu pružatelji medijskih usluga informirate po ovom pitanju i razmislite o tome kakav sadržaj čitate i dijelite – offline i online.

Imate dodatnih pitanja o ovoj temi? Stručnjaci Centra za sigurniji Internet vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice na besplatnoj i anonimnoj liniji Centra dostupnoj na broju 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.