Scroll Top

MouthPad

mouthpad-nasl

Svjetska zdravstvena organizacija navodi kako svake godine širom svijeta oko 250 000 do 500 000 osoba pati od ozljede kralježnice, a takva stanja za te osobe mogu uzrokovati značajne prepreke u svakodnevnim aktivnostima. Unatoč napretku u pomoćnim tehnologijama, osobe s invaliditetom još uvijek imaju ograničenu interakciju, ograničenu kontrolu računala i pristup internetu. Inspirativna i inkluzivna dizajnerska inovacija sada otvara novi način interakcije za osobe s invaliditetom.

Radi se o MouthPad-u, revolucionarnom uređaju koji se kontrolira jezikom kako bi se osobe s ograničenom pokretljivošću ili osobe s invaliditetom lako mogle povezati sa svojim omiljenim platformama i uređajima putem Bluetooth-a. Mouthpad je proizveden i dizajniran od strane tvrtke Augmental Technologies Inc., koja je poznata i pod imenom Augmental, a smještena je u Californiji. Korisnici MouthPad-a mogu upravljati uređajima jednostavnim pokretom jezikom, bilo da se radi o pregledavanju interneta, igranju videoigara, slanju poruka ili upravljanju pametnim uređajima u kući. Sposobnost jezika za osjetljivost i spretnost dolazi iz njegove složene mreže živaca i mišića, koja generira razne pokrete koji jeziku omogućuju upravljanju računalima, tabletima, pametnim telefonima i drugim tehnologijama. MouthPad se smjesti duž gornjeg dijela usta kako bi sve mogućnosti konvencionalne dodirne ploče bile na vrhu vašeg jezika, a svaki vaš pokret detektira u stvarnom vremenu. Izrađen je od pažljivo odabranih i pouzdanih dentalnih materijala, a svaki MouthPad koristi najnovije dostignuće u 3D tiskanju, dentalnim materijalima i elektroničkoj enkapsulaciji. Baterija mu traje više od 5 sati, a punjenje traje oko 2 sata. Materijal od kojega je izrađen je dentalna smola. MouthPad trenutno je dostupan u Sjedinjenim Američkim državama, a trenutačna verzija još uvijek prolazi razvoj te nije konačna verzija proizvoda. Do proljeća 2024. godine, navode iz Augmental-a, planiraju početi s isporukom izvan Californije.

Imate dodatnih pitanja o ovoj temi? Stručnjaci Centra za sigurniji Internet vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice na besplatnoj i anonimnoj liniji Centra dostupnoj na broju 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

Powered by A1 Hrvatska.