Scroll Top

POP UP P@NEL Digitalna dobrobit djece u skrbi

Vijest za web - POP UP P@NEL - Digitalna dobrobit djece u skrbi RADNI-05-05

Pozivamo vas da se priključite na online „POP UP P@NEL Digitalna dobrobit djece u skrbi“ u organizaciji Centra za sigurnije internet i FICE organizacije uz sudjelovanje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Društva za socijalnu podršku, Rehabilitacijskog centra za stres i traumu i Centra za pružanje usluga u zajednici Maestral Split.

Kome je panel namijenjen: stručnjacima koji rade u direktnom kontaktu s djecom u skrbi.

Vrijeme: Dan sigurnijeg interneta, 06. veljače 2024. godine, 18:00-19:00 sati.

Poveznica za registraciju: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_mGo3XFUlRyiQxoTlImqL-g.

Po ispunjavanju registracije na mail vam stiže link za sudjelovanje.

Mogućnosti digitalnih alata, sigurnost na internetu i digitalne kompetencije. Kako dosegnuti digitalnu dobrobit? Što to znači za djecu u skrbi, a što za odrasle koji za njih brinu? Promoviranje digitalne dobrobiti djece u skrbi i skrbnika uključuje adresiranje različitih aspekata njihovih online iskustava kako bi se osiguralo zdravo i sigurno digitalno okruženje.

Za djecu to obuhvaća: digitalnu pismenost, nadzor nad korištenjem, ekrana i uređaja, podršku na mreži, samokontrolu i balansiranje, vrijeme provedeno na ekranu, otvorenu komunikacija i zaštitu privatnosti.

Za stručnjake koji rade u direktnom kontaktu s djecom u skrbi obuhvaća: kontinuiranu edukaciju, digitalne kompetencije, nadzor i praćenje, podršku digitalnoj pismenosti, pristup resursima, suradnju i partnerstva stručnjacima za tehnologiju, poticanje zdrave ravnoteže između posla i privatnog života uključujući postavljanje granica za digitalnu komunikaciju izvan radnog vremena, superviziju i podršku.

Panelisti:

  • ·        Jelena Burazin, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Maestral.
  • ·        Petra Hrvoj, predsjednica FICE Hrvatska.
  • ·        Roberta Matković, voditeljica odsjeka za istraživanje, prikupljanje i analizu podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.
  • ·        Sandra Šipka, psihologinja, Rehabilitacijski centar za stres i traumu.
  • ·        Tomislav Ramljak, voditelj Centra za sigurniji Internet.

Moderatorica: Lucija Vejmelka, izv.prof.dr.sc