Scroll Top

Facebook i Instagram nude pretplatu bez oglasa u Europi

facebook naslovna

Meta korisnicima u Europskoj uniji, Europskom gospodarskom prostoru i Švicarskoj nudi mogućnost plaćanja mjesečne pretplate za korištenje Facebook-a i Instagram-a bez oglasa. Ove društvene mreže se mogu nastaviti koristiti besplatno, no u tom slučaju uz prikazivanje oglasa.

Potaknuti raznim objavama na društvenim mrežama ljudi o tome da će prestati koristiti te društvene mreže jer dolazi do plaćanja, kroz ovu vijest želimo vam dati više informacija o ovoj temi. Bez obzira na to odlučite li se koristiti opciju pretplate ili nastaviti s opcijom besplatnog korištenja uz oglase, Meta tvrdi da su posvećeni očuvanju privatnosti i sigurnosti informacija korisnika, sukladno njihovim politikama i Općoj uredbi o zaštiti podataka Europske unije.

Pretplata na Facebook-u i Instagram-u koja omogućuje korištenje bez oglasa košta 9,99 eura mjesečno na webu ili 12,99 eura mjesečno na iOS-u i Androidu. Od 01. ožujka 2024. godine primjenjivat će se dodatna naknada od 6 eura mjesečno na web-u i 8 eura mjesečno na Androidu i iOS-u za svaki dodatni račun naveden u korisničkom središtu računa, a do tada će se pretplata odnositi na sve povezane Instagram i Facebook račune. Pretplata je dostupna osobama starijima od 18 godina, a istražuju se načini kako tinejdžerima pružiti odgovorno i korisno iskustvo s oglasima.

Prema informacijama koje imamo, takve poruke su već počele stizati i korisnicima u Hrvatskoj, a izgledaju ovako:

Ukoliko se odlučite nastaviti koristiti ove usluge besplatno s prikazivanjem oglasa, preporučujemo da u „Postavkama oglasa“ postavite razne kontrole koje vam omogućuju da utječete na oglase koje vidite, kao i podatke koji se koriste za personalizaciju tih oglasa. Ukoliko vas zanima na koji način algoritmi određuju kakve ćemo oglase vidjeti, možete pročitati članak u kojemu smo pisali o toj temi.

Powered by A1 Hrvatska.