Scroll Top

Nove Meta pametne naočale

meta naocale naslovna

Objavljena je nova generacija kolekcije Meta pametnih naočala. Redizajnirana je, poboljšane su sve osnovne značajke prve generacije i dodane nove mogućnosti koje dosad nisu bile viđene na pametnim naočalama. Ove pametne naočale omogućuju vam snimanje fotografija ili video isječaka i već su dostupne za kupnju putem interneta i u prodavaonicama.

Značajke Meta pametnih naočala:

  • Poboljšani zvuk: Potpuno novi zvučnici s proširenim basom, većim maksimalnim volumenom i poboljšanim zvukom koji omogućuje bolje pozive, glazbu i podcaste. Kod snimanja videa, novo dizajnirano pet-mikrofonsko polje podržava imerzivno snimanje zvuka kako biste mogli zabilježiti zvukove točno onako kako ste ih čuli i doživjeli.
  • Nova ultra-širokokutna kamera od 12 MP: Poboljšana kvaliteta fotografija i 1080p videozapisa do 60 sekundi i mogućnost izravnog dijeljenja fotografija naredbom glasom “pošalji fotografiju”.
  • Maksimalna snaga: Nova Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1 platforma, koja omogućuje obradu fotografija i videozapisa visoke kvalitete i još brže računanje. Redizajnirani punjač koji može pružiti do osam dodatnih punjenja (ukupno do 36 sati upotrebe).
  • Novi izgled, udobnost i kontrola: Naočale dolaze u vječnom Wayfarer stilu, te u potpuno novom dizajnu Headliner koji nudi retro izgled – oba dostupna u mat crnoj i sjajno crnoj boji. Također su uvedene tri nove transparentne boje okvira: Jeans, Rebel Black i Caramel. S više od 150 različitih prilagodljivih kombinacija okvira i leća, možete ih kombinirati kako biste stvorili svoj vlastiti stil. Kompatibilne su i s dioptrijskim lećama. Smanjena je težinu naočala i sužen profil u svim smjerovima, a otporne su i na vodu. Poboljšana je i dodirna ploča te su dodani interakcijski zvučni signali kako bi naočale brže i pouzdanije reagirale na vaše naredbe.
  • Bez upotrebe ruku za emitiranje uživo: Sada možete izravno emitirati uživo s naočala na Facebooku ili Instagramu. Također možete vidjeti komentare ili ih čuti naglas te komunicirati sa svojom zajednicom.

Kako ove naočale izgledaju slično kao i obične naočale, ne možemo znati kada nas netko snima niti što će se dogoditi s tim sadržajima. Ukoliko vi budete koristili ove naočale, važno je ne snimati druge ljude bez njihovog pristanka. Budućnost nam donosi neke nove izazove o kojima možda i ne razmišljamo, no važno je da se držimo uobičajenih pravila koje vrijede za sigurno korištenje interneta i društvenih mreža kako bismo zaštitili sebe, ali i druge.

Imate dodatnih pitanja o ovoj temi? Stručnjaci Centra za sigurniji Internet vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice na besplatnoj i anonimnoj liniji Centra dostupnoj na broju 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

Powered by A1 Hrvatska.