Scroll Top

„Sigurni na internetu“ u Lovasu

lovast naslovna

Dana 23. svibnja 2023. godine proveli smo dvije radionice s nazivom „Sigurnost na internetu“ u Lovasu. Radionice su organizirane u dva termina, a učenici su educirani o temama elektroničkog nasilja, kako se ponašati na internetu, kome se obratiti u slučaju vršnjačkog i elektroničkog nasilja, o ulozi aplikacije policije „Red Button“, te na koji način promovirati društveno prihvatljivo ponašanje.

Temeljem odluke Vijeća za prevenciju kriminaliteta „Srijem“, u koje su uključeni i ravnatelji četiri osnovne škole s područja PGP Tovarnik, i to: OŠ Lovas, OŠ Ilača-Banovci, OŠ Čakovci i OŠ „A. G. Matoš“ Tovarnik, ova preventivna aktivnost se održala u OŠ Lovas, koja je ugostila 75 učenika iz navedenih škola.

Kao prednosti predavanja sudionici ističu nova saznanja, osvještavanje o problemu nasilja na internetu, kviz, korisnost, savjete o ponašanju na internetu i u slučaju zlostavljanja, informacije o tome kome se obratiti za pomoć te osjećaj sigurnosti. Sudionicima su se svidjeli organizirani kviz, nova saznanja i pogledi na neke česte pojave, poput toga da se uvijek trebaju obratiti za pomoć i paziti kako se izražavaju tijekom igranja igrica kako ne bi dobili zabranu, isticanje važnosti prijave zlostavljanja i pomaganja drugima, osvještavanje o broju vlastitih online računa i toga da nasilje nije rješenje

Zahvaljujemo pozivu policijskih službenika granične policije Tovarnik za provedbu radionica s djecom.