Scroll Top

Predstavljena Škola odgovornog influensanja

SOI_objava-01

Jučer, 16. studenog 2022. godine predstavili smo Školu odgovornog influensanja koju smo razvili u Centru za sigurniji internet uz potporu A1 Hrvatska d.o.o.!

Na eventu održanom Rooftop Lateralu pridružili su nam se brojni influenceri i kreatori sadržaja širokih područja rada – od lifestyle influencera, gastro blogera, fotografa, PR stručnjaka, fitness influencera, youtubera/ica i brojnih drugih.

Ambasadori naše Škole, a ujedno i prvi polaznici – Nevena Rendeli Vejzovic, Neno Hadžihajdić – PVT Mole, Dora Predojević – Dorica505 i Leon Žilavi – Magic Leon na eventu su s našom socijalnom radnicom Anom, ovaj put u ulozi voditeljice, razgovarali o raznim situacijama koje su im se događale u medijskom prostoru – poput toga da djeca i mladi traže savjete i podršku za pitanja poput toga što učiniti kada su žrtve nasilja. S ambasadorima smo razgovarali i o tome što su naučili kroz odslušane module, što smatraju najkorisnijim te kome bi preporučili školu. Uručene su im diplome za uspješno položenu Školu, a do istih sada mogu doći i svi zainteresirani jer je naša Škola i službeno otvorena!

Na ugodnom druženju koje je uslijedilo imali smo priliku slušati najpoznatiju hrvatsku DJ-icu DJ Rea, a glazbeni ugođaj je upotpunila i Nika Turković uz koju smo i zapjevali!

Škola odgovornog influensanja digitalna je platforma putem koje prijavljeni polaznici imaju priliku odslušati šest edukacijskih modula na temu sigurnosti na internetu, a nakon svakog modula slijedi provjera znanja sastavljena od 5-10 pitanja koja se odnose na odslušani modul.

Nakon što polaznici odslušaju svih šest modula i uspješno riješe provjere znanja, dobit će Certifikat odgovornog influensanja od strane Centra za sigurniji internet, tj. Diplomu (ako u prijavi navedu da žele steći nova znanja, u slučaju da nisu influenceri).

Škola je namijenjena influencerima i kreatorima sadržaja koje prate djeca i mladi, ali i svima onima koji su voljni čuti i naučiti nešto novo.

Cilj Škole odgovornog influensanja je osvijestiti influencere i kreatore sadržaja o važnosti odgovornog ponašanja u online svijetu, podići svijest o važnosti prepoznavanja i prijave neprimjerenog sadržaja na internetu kao i načinu prijave istog te prepoznati važnost kreiranja pozitivnog online sadržaja i stvaranja pozitivnog utjecaja.

Ako želite saznati zašto su djeci važni uzori, što razumiju iz medija ovisno o dobi, kako postupiti u slučaju da vam se dijete povjeri da je žrtva nasilja, što je to digitalna dobrobit i još puno toga – prijavite se na našu digitalnu platformu na www.influensajodgovorno.hr i budite dio promjene!

U slučaju bilo kakvih pitanja oko funkcioniranja Škole odgovornog influensanja možete nam se javiti na info@csi.hr ili našu besplatnu i anonimnu liniju 0800 606 606 svakog radnog dana u terminu 08:00-20:00 sati.