Scroll Top

Zabrinjavajući filter na Tiktoku

tiktokscary

Jedan je filter na društvenoj mreži TikTok izazvao zabrinutost naših stručnjaka. Radi se o zastrašujućem filteru kojega roditelji koriste kako bi „u šali“ preplašili djecu.

Trend se sastoji od toga da roditelj postavi filter na navedenoj društvenoj mreži, napusti sobu u kojoj se nalazi s djecom te za sobom zaključa vrata dok se u tom trenutku pojavi sablasna figura kojega se djeca obično preplaše. Kada dijete pokuša pobjeći i doći do roditelja, vrata su zaključana.

Napominjemo svim roditeljima i osobama koje su u kontaktu s djecom i mladima – ovakvo korištenje filtera može imati negativan utjecaj na djecu.

Sudjelovanje u navedenom trendu i korištenje ovoga filtera su iskustvo koje kod djeteta može izazvati veliku količinu straha te ostaviti trajne posljedice na mentalno zdravlje. Dijete će iskusiti strah koji se može manifestirati u raznim područjima (npr. noćne more, noćno mokrenje i slično), no najvažnijim smatramo to što dijete u slučaju takvog ponašanja roditelja dobiva poruku da ne prepoznajemo njegove strahove i nismo tu za njega, te ga zbog vlastite zabave izlažemo neprimjerenim sadržajima. U vremenu kada se puno priča o tome kako djeca često previše na ekranima i upuštaju se u elektroničko nasilje, pitamo se možemo li zaista očekivati njihovo primjereno ponašanje – ako im sami ne pružamo takav primjer?

Unatoč inicijativi, filter još uvijek nije uklonjen.

Pročitajte više: https://www.alreadyviral.com/mother-plays-scary-prank-on-her-little-kids-by-locking-them-inside-room-with-tiktok-ghost-filter-video/