Scroll Top

Primjeri pozitivnih edukativnih profila (namijenjeno za dob od 13 do 18 godina)

primjeri pozitivnih naslovna

Danas su na društvenim mrežama i internetu općenito dostupne različite objave i profili koji su često  neprimjereni za djecu i adolescente. Ipak, djeca i adolescenti mogu pristupiti sadržaju tih profila u svega nekoliko klikova. S druge strane, postoji puno pozitivnih edukativnih profila na internetu čiji su sadržaji korisni i prilagođeni. U nastavku su navedeni neki od takvih profila i njihovi opisi.

Srednja.hr

Srednja.hr je portal za studente i srednjoškolce u Hrvatskoj, a pokrenut je 2011. godine. Cilj ovog portala je osvježiti medijsku scenu te postati glas mladih. Portal ima svoju Facebook, Instagram i TikTok stranicu gdje se objavljuju razni korisni članci i informacije za srednjoškolce, zanimljivi kvizovi i meme-ovi. Na portalu se nalazi i ˝Ideja godine˝, odnosno natjecanje u osmišljavanju poslovnih ideja srednjoškolaca, a srednjoškolac s najboljom idejom može osvojiti i nagradu u iznosu od 1300 eura. Nadalje, na portalu se nalazi i popis srednjih škola i visokih učilišta te njihovi opisi, što može olakšati učenicima odabir srednje škole ili fakulteta. Još jedan dio portala su i kvizovi kojima se može jednostavno pristupiti.

Knjižničarka preporučuje

„Knjižničarka preporučuje“ je stranica na Facebook-u koja je namijenjena svima koji vole čitati. Stranicu vodi knjižničarka koja objavljuje svoje osvrte na pročitane knjige. Njeni su osvrti sadržajni i informativni te mogu pomoći svima u odabiru idućeg štiva koje će čitati. Također, šaroliki opisi pročitanih knjiga mogu i zainteresirati srednjoškolce da više čitaju.

MentalnoZdravlje.hr

Web stranica „MentalnoZdravlje.hr“ je pokrenuta kako bi približila psihološko savjetovanje i psihoterapiju svima te sadrži popis mjesta u kojima se može dobiti takav oblik pomoći. Ovo je portal koji ima svoju Facebook i Instagram stranicu gdje se objavljuju različiti korisni blogovi s materijalima za samopomoć.

Navedene stranice su samo neke od edukativnih profila na društvenim mrežama. Još neki od korisnih profila su Toni Milun i Čitaj knjigu.

Imate dodatnih pitanja o ovoj temi? Stručnjaci Centra za sigurniji Internet vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice na besplatnoj i anonimnoj liniji Centra dostupnoj na broju 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

Powered by A1 Hrvatska.