Scroll Top

Prva evaluacija Europske strategije za bolji internet za djecu BIK+: prijave za roditelje, skrbnike, učitelje i odgajatelje SADA SU OTVORENE! 

NIK

BIK (Better Internet for kids)  poziva sve zainteresirane roditelje, skrbnike, učitelje i odgajatelje da sudjeluju u prvoj evaluaciji Europske strategije za bolji internet za djecu. Neprocjenjivo iskustvo i uvidi osoba koje brinu od djeci i mladima ključni su u procjenjivanju  napretka i uspjeha BIK+ diljem EU-a, kao i za identifikacije novih problema, razvoja i područja poboljšanja.  

Cilj 

Cilj procjene sveobuhvatne Europske strategije za bolji internet za djecu BIK+  (Better Internet for kids) je osigurati da ostane osjetljiva, uključiva i učinkovita u sve dinamičnijem digitalnom okruženju. Kako bi se to postiglo, ključno je dobiti izravan doprinos roditelja, skrbnika, učitelja i odgajatelja koji svakodnevno svjedoče utjecaju digitalnih tehnologija na obiteljski život i na razvoj djece i mladih. Njihove povratne informacije mogu pružiti vrijedne uvide u stvarne izazove i potrebe, te pomoći u prilagodbi strategije tako da odgovara na konkretne situacije i probleme s kojima se obitelji suočavaju. Time se osigurava da strategija BIK+ ne samo da prati tehnološke promjene, već i da uistinu služi potrebama djece, mladih i njihovih obitelji u digitalnom svijetu. 

Kako možete sudjelovati? 

Možete se uključiti u proces online savjetovanja temeljenog na fokus grupama. Online savjetovanja biti će zakazana tijekom kraja rujna i početkom listopada 2024.  

Vremenska crta 

  • Rok za prijavu: nedjelja, 29. rujna 2024.  
  • Savjetovanje će se organizirati online u različito vrijeme između ponedjeljka, 14. listopada i četvrtka 31. listopada 2024.  u trajanju od 1-1,5h 
  • Izvješće o ocjeni evaluacije: veljača 2025. 
  • Registrirati se možete na linku