Scroll Top

Pripremite se za školsku godinu: besplatni webinari o sigurnosti djece na internetu za roditelje i stručnjake u rujnu 2024. godine

CSI VIJEST NASLOVNA slika

Povodom početka nove školske godine, Centar za sigurniji Internet uz podršku Justice Initiative i medijskog partnera Najbolja Mama Na Svetu organizira seriju od pet besplatnih webinara namijenjenih roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom. Webinari pokrivaju ključne teme o sigurnosti djece na internetu, pružajući uvid u najnovije izazove i strategije za zaštitu djece u digitalnom okruženju.

Detalji:

  • Kada: Webinari će se održavati svakog ponedjeljka u rujnu, počevši od 2. rujna 2024. godine, ukupno 5 termina.
  • Vrijeme: 18:00-19:00 sati.
  • Mjesto: Online, Zoom (link za sudjelovanje bit će dostavljen nakon registracije).
  • Kotizacija: Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebna prethodna registracija. Broj mjesta je ograničen pa predlažemo da ne čekate s registracijom.
  • Predavači: djelatnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, zaduženi za provedbu aktivnosti Centra za sigurniji Internet: psiholog, socijalni radnici, pedagog i sociolog, socijalni pedagog.

Kako se prijaviti: Za sudjelovanje na webinarima, molimo vas da ispunite registracijski obrazac na linku: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_7c20JC6BTkq5I4peHQOBdQ .

Moguće je sudjelovanje na svim webinarima, ali i na samo određenoj temi koja vam je zanimljiva. Poveznica za sve webinare je ista – dovoljno je da se jednom registrirate.

Sudionici dobivaju potvrde sudjelovanja za sudjelovanje na svakom webinaru. Prijava sudjelovanja komorama od strane organizatora nije planirana.

Teme webinara:

02.09.2024. 18:00-19:00 Prvi ekrani – Kako sigurno uvesti djecu u svijet digitalnih tehnologija.

09.09.2024. 18:00-19:00 Utjecaj društvenih mreža na mentalno zdravlje – Kako prepoznati i reagirati na negativne utjecaje društvenih mreža.

16.09.2024. 18:00-19:00 Vršnjačko nasilje – Razumijevanje i sprječavanje nasilja među djecom, uključujući elektroničko nasilje.

23.09.2024. 18:00-19:00 Govor mržnje – Kako prepoznati i suprotstaviti se govoru mržnje na internetu.

30.09.2024. 18:00-19:00 Online izazovi – Što su online izazovi i kako zaštititi djecu od opasnih trendova na internetu.

Webinari su idealna prilika za roditelje i stručnjake da se bolje informiraju o sigurnosti djece na internetu i dobiju konkretne savjete za suočavanje s izazovima digitalnog doba.

Pročitajte više o organizatorima na linkovima:

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Centar za sigurniji Internet

Justice Initiative, Najboljamamanasvetu.com

Želite biti u toku s budućim aktivnostima?

Predlažemo da se prijavite na besplatni mjesečni newsletter CSI.hr na linku: https://rb.gy/iiddrd.

Također, predlažemo da zapratite https://www.instagram.com/justiceinitiative.balkans/

Radujemo se vašem sudjelovanju!
Tim Centara za sigurniji Internet & Justice Initiative