Scroll Top

Sudjelovali smo na ljetnom gaming kampu u Novskoj! 

tea novska

Naša socijalna radnica Tea Čičić ovog je ljeta dio jedne posebne priče u Novskoj!   

Radi se o ljetnom gaming kampu  u organizaciji Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, koji po treći put otvara svoja vrata osnovnoškolcima željnim učenja o izradi videoigara. 

Kamp pruža priliku djeci da kroz sedam dana intenzivnog učenja i zabave naprave vlastitu videoigru, ali i da sudjeluju u drugim korisnim i poticajnim aktivnostima – baš kao što su naše radionice o sigurnom gamingu! 

Polaznici Gaming kampa u Novskoj sudjelovali su u radionicama Centra za sigurniji internet, u kojima su naučili više o rizicima online svijeta te načinima kako se zaštititi – osobito u području igranja online video igara. 

Interaktivnim predavanjem obrađene su  teme neprimjerenog sadržaja u video igrama, financijskih rizika online igara, govora mržnje i rizičnih kontakata s nepoznatim osobama, kao i prekomjernog igranja online igara, odnosno razvoja ovisnosti o igranju. 

Prema rezultatima ulaznih te izlaznih anketi, znanje polaznika o navedenim temama značajno se unaprijedilo, osobito kada su u pitanju ovisnost o online igrama (prosječno poboljšanje od 64%) te rizični kontakti s nepoznatim osobama (46%). 

Djeci smo također pripremili “Ultimate gaming toolkit”, našu mapu s detaljnim vodičem i zabavnim aktivnostima koje po povratku s kampa mogu odraditi zajedno sa svojom obitelji, a sve kako bi osnažili znanje djece o navedenim temama te omogućili im da upravo oni to znanje prenesu svojim roditeljima. 

S veseljem iščekujemo druženje i na zadnjem terminu kampa 18. do 25.8.!  

Imate dodatnih pitanja o ovoj temi? Stručnjaci Centra za sigurniji Internet vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice na besplatnoj i anonimnoj liniji Centra dostupnoj na broju 0800 606 606, svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati. 

Powered by A1 Hrvatska.