Loading...

Hyperlink

Na stranicama World Wide Weba, hiperlinkovi su bojom (ili drugačije) označeni tekstovi ili slike koje kada se izaberu (obično klikom miša) slijede otvaraju druge stranice. Hiperlinkovi se također mogu koristiti za automatsko skidanje datoteka, zvukova i video zapisa.

HTTP - (Hypertext Transfer Protocol)

Protokol za prijenos posebnih "hypertext" dokumenata koji se koristi na Internetu. Dokumenti su napisani u posebnom programskom jeziku za dokumente (HTML).

HTML - (Hyper Text Transport Protocol)

HTML - (Hyper Text Transport Protocol) koristi se na World Wide Webu od 1990. Ovaj protokol na razini programa je prijeko potreban za širenje informacija preko Interneta.

Hosting

Web Hosting je usluga iznajmljivanja prostora i pripadnih serverskih resursa za Web stranice, datoteke i e-mailove. Udomljavanje stranica; prostor za web stranice. Usluga smještaja web stranica na web poslužitelju. Tvrtke koje se bave web hostingom održavaju web poslužitelje spojene na Internet, na kojima je moguće zakupiti prostor te tako postaviti svoje web stranice.

Home page

Početna stranica na World Wide Webu, ovo predstavlja glavnu i početnu stranicu web prostora neke tvrtke, organizacije, sveučilišta, fizičke osobe itd., s koje hiperlinkovima odlazimo na druge stranice web prostora.

Hacker

Osoba koja je vješta u programiranju, osobito u strojnom jeziku i koja odlično poznaje sve tajne računalnog sustava. Naziv za osobu koja zloupotrebljava mogućnosti računala ili Interneta.

Header

Zaglavlje, u nazivlju elektroničke pošte, ovo je dio poruke koji upućuje tko je pošiljatelj i neke opće podatke. Zaglavlje imaju i npr. web stranice.

Partneri na projektu


Partneri centra

Isključiva odgovornost ove publikacije je autorova (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu). Europska unija nije odgovorna za bilo kakvu uporabu koje mogu biti izrađene od sadržanih informacija / The sole responsibility of this publication lies with the author. The European Union is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Centra za nestalu i zlostavljanu djecu / This project is financed by the Croatian Government Office for Cooperation with NGOs. The views expressed in this publication are the sole responsibility of Center for missing and exploited children.Copyright | csi.hr