Vijesti

Mentalno zdravlje važna je sastavnica naše subjektivne dobrobiti te se često zaboravlja kako psihičko zdravlje utječe na zadovoljstvo našim životima.
Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland osmislile su vodič sa smjernicama za organizacije informacijske industrije koji žele ulagati svoje resurse u borbu protiv seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece u online svijetu. Vodič, u obliku preporučenih principa postupanja, razvijen je u suradnji s vodećim online kompanijama kao što su Google, Microsoft, Facebook, Twitter, Snapchat i Roblox.
Većina se nas pomirila s činjenicom da živimo, radimo i učimo online pri čemu se offline aktivnosti nisu zaustavile samo za državne službe, ekonomiju, trgovinu, već i za one male ljude – našu djecu. Zatvorivši škole i vrtiće, život se okrenuo naopačke za preko 1,5 milijardi djece diljem svijeta koja sve više vremena provode u online svijetu. Upravo o toj novoj dimenziji naše stvarnosti postoje virusi koji ne poznaju nacionalne, etničke, vjerske niti bilo koje druge granice.
Puno ste se puta susreli s riječima „Trebaš paziti što radiš na internetu!“ ili „Budi oprezan!“. No, niste sigurni što znače takve upute. Nudimo vam savjete kako da pazite na svoju sigurnost!

Javljamo se s jednom odličnom vijesti koja uključuje 10 novih dobitnika nagrada!

Nakon outlet izazova, pojavio se novi, još opasniji – skullbreaker izazov. U ovom izazovu sudjeluju tri osobe poredane u liniji. Na početku skoče prva i zadnja osoba, a nakon njih osoba u sredini. Kada osoba u sredini odskoči, druge joj dvije zadaju udarce po nogama dok je još u zraku. Takvi udarci rezultiraju padom i mogu voditi do ozbiljnih ozljeda glave i kralježnice!
Outlet challenge ili penny challenge odnosi se na novi popularni izazov na TikTok aplikaciji. Zadatak izazova je ubaciti novčić između punjača i utičnice te snimiti što se dogodi. Punjač nije u cijelosti priključen u utičnicu, no omogućava punjenje uređaja. Pogodite što se dogodi sljedeće!
Potaknuti brojnim pozivima zabrinutih građana na našu besplatnu telefonsku liniju 0800 606 606 u vezi sumnjivih poruka elektroničke pošte, prenosimo obavijest Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova: