Loading...

Poziv na predstavljanje projekta i otvaranje ureda

Obavještavamo Vas da je projekt „Safer Internet Center Croatia: Making Internet a good and safe place“ (2015-HR-IA-0013) i ove godine prošao na natječaju kojeg sufinancira Europska Unija iz programa Department C – Connecting Europe Facility (CEF). Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Innovation and Networks Executive Agency (INEA) na temelju ovlasti delegirane od Europske komisije. 

Koordinator projekta je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, dok su partneri projekta Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Grad Osijek i Vipnet d.o.o. 

Projekt traje 30 mjeseci, počevši od 1. srpnja 2016. godine do 31. prosinca 2018. godine, a nadovezuje se na uspješno proveden projekt „Safer Internet Center Croatia: Making Internet a good and safe place“ (CEF-TC-2014-1 005), čija provedba je trajala od 1. siječnja 2015. godine do 30. lipnja 2016. godine.

Cilj ovog projekta je održati i unaprijediti rad Centra za sigurniji Internet te omogućiti nastavak rada Centra čija je glavna zadaća informirati djecu, roditelji, učitelje, ali i širu zajednicu o boljem i sigurnijem načinu korištenja interneta te opasnostima kojima su izloženi prilikom korištenja interneta. Osim toga, cilj projekta je i daljnje održavanje edukativnih radionica za djecu, roditelje, učitelje na temu prepoznavanja rizika i zaštite od štetnih sadržaja na internetu, održavanje i unaprjeđivanje Hotlinea servisa za prijavu štetnog sadržaja na internetu (dječja pornografija, govor mržnje, ksenofobija) kao i Helplinea servisa za djecu i roditelje koji su se susreli sa štetnim sadržajem, kako bi dobili stručnu psihološku podršku i pomoć.

U sklopu projekta će se otvoriti i ured u Zagrebu kako bi se olakšala uspostava partnerstava i komunikacija s ključnim dionicima u Republici Hrvatskoj, koji mogu zajedno raditi na osiguranju boljeg i sigurnijeg interneta za djecu. Osim toga, otvaranjem ureda u Zagrebu će biti osigurano dosljednije provođenje preventivnih aktivnosti i edukacija vezanih za sigurnost djece na internetu na razini cijele Hrvatske, a posebice na području Zagreba i njegove okolice.

Uzimajući u obzir važnost ovog projekta za zajednicu i zaštitu djece te činjenicu da svojim sudjelovanjem svakako možete doprinijeti radu Centra za sigurniji Internet, bili bi počašćeni ukoliko bi se odazvali na otvaranje ureda u Zagrebu i predstavljanje projekta „Safer Internet Center Croatia: Making Internet a good and safe place“.

Otvaranje ureda i predstavljanje projekta će se održati 31. ožujka 2017. godine, u 12,40 sati na adresi Centra u Zagrebu, Andrije Hebranga 18.

Molim da dolazak predstavnika potvrdite najkasnije do 30. ožujka 2017. godine, na e-mail adresu: anita[@]cnzd.org.

Za sva daljnja pitanja Vam stojimo na raspolaganju i budite slobodni kontaktirati nas na 031 272 943.

 

Predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu

Tomislav Ramljak

Partneri na projektu


Partneri centra

Isključiva odgovornost ove publikacije je autorova (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu). Europska unija nije odgovorna za bilo kakvu uporabu koje mogu biti izrađene od sadržanih informacija / The sole responsibility of this publication lies with the author. The European Union is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Centra za nestalu i zlostavljanu djecu / This project is financed by the Croatian Government Office for Cooperation with NGOs. The views expressed in this publication are the sole responsibility of Center for missing and exploited children.Copyright | csi.hr