Loading...

Organizirana stručna konferencija

Osijek - Prošli tjedan je završena najveća konferencija o sigurnosti djece na internetu "Izazovi zaštite djece na internetu" sa preko 360 stručnjaka iz regije. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, u suradnji sa Institutom za novu evangelizaciju ''Ivan Pavao II.'', Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije i Udrugom socijalnih radnika Osječko-baranjske županije, organizirao je stručnu konferenciju pod nazivom „Izazovi zaštite djece na internetu“. Navedena konferencija održala se dana 21. studenog 2017. godine u pastoralnom centru Vikarijata Osijek – područnom uredu Nadbiskupijskog ordinarijata Đakovo, na adresi J. J. Strossmayera 58, 31 000 Osijek. Konferencija se održavala u trajanju od 9.30 sati do 14.30 sati. Konferencija se provodila u sklopu projekta "Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place" (2015-HR-IA-0013), koji je sufinanciran od strane Europske  unije iz programa Department C - Connecting Europe Facility (CEF). Program konferencije možete pronaći OVDJE.

Tijekom otvaranja konferencije mogli smo čuti pozdravne govore predstavnika Grada Osijeka i županije Osječko baranjske, te suorganizatora. Prvo predavanje konferencije otvorio je struč. spec. ing. comp Zlatan Morić iz tvrtke IN2data s temom "Sigurnost djece na internetu - tehnička zaštita vs. edukacija" te otvorio zanimljiva pitanja o zaštiti djece na internetu. Nakon prvog predavanja  doc. dr. sc. Tihomir Katulić s Pravnog fakulteta u Zagrebu održao je predavanje na temu "Reforme europskog pravnog okvira zaštite osobnih podataka", te je nakon njega uslijedilo predavanje doc. dr. sc. Lucije Vejmelke s temom "Koristi i rizici modernih tehnologija za djecu i mlade".

Prije pauze, sudionici su zamoljeni da sudjeluju u akciji podizanja svijesti o privatnosti i sigurnosti na internetu, stoga se dogodio najveći skup emotikona na jednom mjestu gdje su svi sudionici dobili jedan emotikon te ga podigli iznad svojih lica. Video možete pogledati OVDJE.

Cilj stručne konferencije bio je predstaviti izazove s kojima se stručnjaci susreću u svakodnevnom radu s djecom i mladima, a vezano uz njihovo korištenje modernih tehnologija te doprinijeti razvoju edukativnih i promotivnih aktivnosti koje će omogućiti da djeca i mladi moderne tehnologije koriste na siguran način. Nadamo se da smo potakli sudionike na razmišljanje i predstavili dovoljno edukativnog i zanimljivog materijala za daljnje usavršavanje. 

U drugom dijelu konferencije imali smo priliku čuti zanimljiva predavanja stručnjaka unutar Centra za sigurniji internet počevši s Borisom Radanovićem i predavanjem na temu "Djeca u digitalnoj džungli" te odmah nakon mag. psihologije Vanju Gorjanac s predavanjem "Iskustva djece i mladih na internetu". Konferenciju je završio predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu dipl. soc. radnik Tomislav Ramljak s predavanjem "Preventivni projekti zaštite djece". 

Ovim putem se zahvaljujemo svim partnerima, suorganizatorima, domaćinima, stručnjacima, predavačima, volonterima te svima uključenim u organiziranje i realizaciju ovogodišnje konferencije. Nadamo se da daljnim usavršavanjem i edukacijom na području pitanja sigurnosti djece na internetu možemo zajedno postići bolji i sigurniji internet za djecu i mlade.

Predavanja s konferencije možete pronaći OVDJE.

Partneri na projektu


Partneri centra

Isključiva odgovornost ove publikacije je autorova (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu). Europska unija nije odgovorna za bilo kakvu uporabu koje mogu biti izrađene od sadržanih informacija / The sole responsibility of this publication lies with the author. The European Union is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Centra za nestalu i zlostavljanu djecu / This project is financed by the Croatian Government Office for Cooperation with NGOs. The views expressed in this publication are the sole responsibility of Center for missing and exploited children.Copyright | csi.hr