Loading...

Trening Insafe mreže - Berlin

Berlin, 25.-27.10.2017. - Predstavnici Centra za sigurniji internet, Boris Radanović (Awareness) i Lidija Štelcer (Helpline) sudjelovali su na još jednom odličnom treningu Insafe mreže u Berlinu. Tijekom odličnih predavanja i rasprava mogli smo čuti o novim potrebama i zahtjevima GDPR regulative koja će uskoro postati aktualna, kako napraviti odlične kampanje za podizanje svijesti no isto tako smo raspravljali o zanimljivim temama poput kako pristupiti djeci s autizmom u edukaciji o sigurnosti na internetu.

Prvog dana treninga imali smo priliku slušati gosp. Duan Raymond-a iz tvrtke Fairsay koji nam je prikazao i pokazao kako stvoriti i smisliti najbolju "ciljanu publiku" za naše kampanje podizanja svijesti. Također smo mogli čuti primjere korisnih i kvalitetnih kampanja iz naše Insafe mreže od strane Luxembourga i Danske te smo za kraj prvog dana sudjelovali u Open space Technology gdje smo predstavili naš Centar s predavanjima i kvalitetnim predavanjima i predavanje o socijalnoj inkluziji na društvenim mrežama.

Tijekom drugog dana teme su bile razdvojene na helpline i awareness dio stoga smo mogli paralelno slušati predavanja iz Twittera o efektivnim kampanjama i najboljim načinima kako napraviti iste, te što učiniti s nasiljem na internetu - sistematska intervencija i prevencija u školama. Drugi dan je završen zanimljivom raspravom o Danu sigurnijeg interneta, GDPR regulativi te sivim zonama u CSEM materijalu.

 

Partneri na projektu


Partneri centra

Isključiva odgovornost ove publikacije je autorova (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu). Europska unija nije odgovorna za bilo kakvu uporabu koje mogu biti izrađene od sadržanih informacija / The sole responsibility of this publication lies with the author. The European Union is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Centra za nestalu i zlostavljanu djecu / This project is financed by the Croatian Government Office for Cooperation with NGOs. The views expressed in this publication are the sole responsibility of Center for missing and exploited children.Copyright | csi.hr