Loading...

Što je Houseparty aplikacija?

Houseparty - "Life on air" je nova aplikacija koja postaje popularnija sve više među mladima(1,000,000 - 5,000,000 instaliranja u Trg. Play). Tvrtka koja je razvila, sada već ugašenu Meerkat aplikaciju, razvila je i Houseparty, aplikaciju za grupni videochat koja je sve popularnija među mladima.

Houseparty je u osnovi videoaplikacija čiji je cilj povezivanje grupe prijatelja, stoga je i videochat aplikacija i društvena mreža u jednom. 

Houseparty omogućuje korisnicima da istovremeno razgovaraju s do 8 zasebnih prijatelja. Iako razgovor s osam osoba odjednom može zvučati kao kaotično ili zbunjujuće, tvorci aplikacije iskoristili su ovo kako bi aplikacija dobila zabavan osjećaj. Pomoću značajke podijeljenog zaslona, zaslon vašeg uređaja prelazi u zasebne chat-okvire - po jedan za svakog člana vaše grupe. To vam omogućuje da u svakom trenutku vidite svakog člana vašeg videochata u stvarnom vremenu.

Prijatelji (i prijatelji prijatelja) mogu međusobno komunicirati putem videozapisa uživo i putem teksta. Budući da ne postoji pregled video sadržaja te je video uživo, uvijek postoji mogućnost neprimjerenog sadržaja za djecu, ali to će uglavnom ovisiti o prijateljima s kojima djeca komuniciraju.

Napraviti račun s aplikacijom je relativno jednostavno. Nakon izrade jedinstvenog korisničkog imena, možete dodati svoj telefonski broj kako biste aplikaciji omogućili pristup vašem popisu kontakata. To vam automatski omogućuje pristup svakome u vašem imeniku. Ako želite preskočiti svoj telefonski broj, možete ručno unijeti korisničko ime drugih korisnika aplikacije te dodati i druge osobe.

Nakon što stvorite račun, možete izraditi "sobe" za zasebne video razgovore. Ove sobe omogućuju vam dodavanje do 8 prijatelja u svoj video razgovor. Zahtjevi za razgovor šalju se prijateljima putem obavijesti unutar aplikacije ili putem SMS poruka. Čim prijatelji odgovore, vaš je video razgovor spreman za početak. Pristup ovoj aplikaciji u stvarnom vremenu omogućuje prijateljima druženje s drugima kao da su svi u istoj sobi. Korisnici mogu otvoriti nekoliko soba istodobno, tako da mogu "skakati" od sobe do sobe.

Trebamo napomenuti da video razgovor ne može započeti dok obje strane ne pristanu na to. Trenutačno nema podataka o problemima koji su prepoznati u ovoj aplikaciji. Međutim, postoji mogućnost iskorištavanja, ove kao i mnogih drugih aplikacija za zlonamjerne korisnike, stoga razgovarajte s vašim djetetom o pravilima za upotrebu ove aplikacije, ako im dopustite da ih upotrebljavaju, te provjerite poznaju li postavke privatnosti i zaštite unutar aplikacije. Svakako je razgovor o nepoznatim osobama s interneta nužan prije korištenja ove aplikacije kao i upozoravanje za mogućnost fotografiranja i snimanja ekrana. Također ako ne "zaključate" svoju sobu za razgovor i ne odaberete privatne postavke, ljudi koje ne poznate mogu se pridružiti razgovoru.

Aplikacija ne koristi nikakvu vrstu provjere godišta. Ako razgovarate s prijateljima ili poznanicima, ovo nije problem; znate s kim razgovarate. Međutim, budući da ova aplikacija nema dobnu granicu, bitno je da vaše dijete razgovara samo s prijateljima ili prijateljima iz razreda koje osobno poznaju.

Uvjeti korištenja: https://joinhouse.party/guidelines.html

 

S obzirom na veliku količinu informacija, mogućnosti i opasnosti koje sa sobom nosi internet, nemoguće je odjednom odgovoriti na sva pitanja i nedoumice koje se mogu pojaviti. Upravo zbog toga postoji telefonska linija 0800 606 606 na kojoj su stručnjaci s bogatim iskustvom u radu s djecom i mladima uvijek spremni ponuditi pomoć i podršku. #recinama

Partneri na projektu


Partneri centra

Isključiva odgovornost ove publikacije je autorova (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu). Europska unija nije odgovorna za bilo kakvu uporabu koje mogu biti izrađene od sadržanih informacija / The sole responsibility of this publication lies with the author. The European Union is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Centra za nestalu i zlostavljanu djecu / This project is financed by the Croatian Government Office for Cooperation with NGOs. The views expressed in this publication are the sole responsibility of Center for missing and exploited children.Copyright | csi.hr