Loading...

Predavanja u Čemincu

Stručnjaci iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, koji provodi projekt Centar za sigurniji internet Hrvatska, održali su predavanja pod nazivom „Digitalna džungla – ja u svijetu interneta“ za učenike od 5. do 8. razreda te za nastavnike i stručnu službu Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Čeminca.

Kroz predavanja je poticano izražavanje stavova djece i mladih o sigurnosti na internetu, o društvenim mrežama, načinima na koji oni koriste internet općenito te kako mogu zaštititi svoju privatnost na internetu. Na taj način djeca i mladi doprinose izgradnji novih alata za podizanje svijesti o sigurnijem korištenju interneta.

Na predavanju za nastavnike i stručnu službu smo se usmjerili na stvaranje sigurnog okruženja djece i mladih u svijetu interneta pružanjem informacija koje su im potrebne za ostvarenje istoga. Prikazivanjem učestalosti korištenja interneta kroz pametne telefone, ne samo kod djece i mladih, nego i kod odraslih osoba, nastojali smo potaknuti kritičko razmišljanje o sadržajima koje pregledavamo, ali i objavljujemo na internetu.

Partneri na projektu


Partneri centra

Isključiva odgovornost ove publikacije je autorova (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu). Europska unija nije odgovorna za bilo kakvu uporabu koje mogu biti izrađene od sadržanih informacija / The sole responsibility of this publication lies with the author. The European Union is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Centra za nestalu i zlostavljanu djecu / This project is financed by the Croatian Government Office for Cooperation with NGOs. The views expressed in this publication are the sole responsibility of Center for missing and exploited children.Copyright | csi.hr