Loading...

Posjet Safer Internet Forumu

Posjetili smo Safer Internet Forum 2016!

Naš kolega Boris je predstavljao CSI.hr na još jednom Safer Internet Forumu. Ove godine na forumu je bio naglasak na budućnosti te novim alatima a tako i problemima koji nas mogu dočekati sa razvojem novih tehnologija. Tako smo mogli čuti predavanje prof. Mary Aiken, prema kojoj je i napravljena glavna uloga u poznatoj američkoj seriji CSI CYBER. Profesorica Aiken je iznijela mnogo zanimljivih teorija i kroz cijeli dan mnogi sudionici i govornici su raspravljali o njima.

Također smo sudjelovali u radionicu EU regulatory framework, gdje se raspravljalo o novoj Direktivi EU koja će biti usvojena 2018. godine i dati mogućnost zemljama članicama da izaberu broj godina kojem dozvoljavaju djeci, od 13 do 16, pristup određenom sadržaju na internetu. Velika debata se razvila oko pitanja zašto je izabran broj 16, tj. 16 godina ili uopće broj 13. Do kraja radionice nažalost nismo uspjeli dobiti odgovor zašto su baš te godine izabrane za direktivu.

Slušali smo također i brojne mlade paneliste koji su predstavili svoje probleme i viđenje interneta kako bi on trebao izgledati u budućnosti te isto tako odgovornosti i dužnosti nas, edukatora kako pristupiti problemu sigurnosti na internetu.

U Luxembourgu se također održao i Insafe Steering comitee sastanak u kojem je naš kolega predstavljao Hrvatsku kao i Insafe Training meeting gdje su održane radionice na temu ovisnosti o internetu, planiranju novog Dana sigurnijeg interneta te brojne druge zanimljivosti.

 

Partneri na projektu


Partneri centra

Isključiva odgovornost ove publikacije je autorova (Centar za nestalu i zlostavljanu djecu). Europska unija nije odgovorna za bilo kakvu uporabu koje mogu biti izrađene od sadržanih informacija / The sole responsibility of this publication lies with the author. The European Union is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Centra za nestalu i zlostavljanu djecu / This project is financed by the Croatian Government Office for Cooperation with NGOs. The views expressed in this publication are the sole responsibility of Center for missing and exploited children.Copyright | csi.hr